Gjenoppbygging

Hvordan skal nå dette gå? Ikke helt enkelt å få nytt og gammelt til å henge sammen.

img_6534Det var en del utfordringer med å tilpasse den gamle muren til nytt isolert reisverk. To limtredragere ble felt inn i den gamle tømmerveggen for å bære det nye taket.

img_6547Snart klart for å sette inn den gamle ytterdøra og nye vinduer. Vi valgte å beholde de fleste vinduene i den gamle delen, men ble nødt til å bytte ett av vinduene i gangen.

Det viste seg å være vanskelig å finne vinduer i samme stil som de gamle. Moderne vinduer har som oftest mindre glassareal enn gamle vinduer. Spesialbestilling av vinduer fra en norsk leverandør ville sprengt vårt budsjett, så vi spesialbestilte nye koblede vinduer i gammel stil fra Sverige. Det har vi vært veldig godt fornøyd med. De har ruter med kulturglass i samme størrelse som de gamle vinduene.

img_6549Vi valgte å legge ny ytterkledning i samme perlestaff stil som før. Nordveggen ble beholdt som før – den var i best tilstand. Ytterkledningen er bestilt fra en lokal bygdesag og er skåret av saktevoksende gran.

dsc03617Her er nytt og gammelt vindu på østveggen før vindusomrammingen legges på.

img_6732Omsider er den gamle døra på plass igjen. Tidligere slo døra innover, men vi snudde den for å ha en bedre brannsikring.

dsc03875Samme vindusomramming som på de gamle vinduene.

dsc04053Ny veranda på plass. Vi valgte å lage den litt bredere enn den gamle, men ellers helt lik i utformingen. Ny drenering og hellene er på plass igjen. Vi er klare til å flytte inn i hele huset igjen, selv om pipa fortsatt mangler.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s