Kjøkkenet

Denne gamle grua utgjorde sjelen i det gamle kjøkkenet. En gang var det nok en åpen grue her. Senere ble det bygget en bakerovn inne i grua, dette er nok grunnen til at den har den formen den har i dag. Denne bakerovnen var murt igjen lenge før vår tid.

For en del år siden fikk vi inn en ny vedkomfyr i gammel stil. Vi synes dette er en god kombinasjon av tradisjon og en moderne/effektiv rentbrennende vedovn. Komfyrdelen bruker vi av og til, men det er ikke så enkelt å holde jevn varme i en slik vedkomfyr.

Komfyren til venstre har vi importert direkte fra England. De vi fant i Norge hadde enten for moderne utseende eller var vanvittig dyre. Denne komfyren har to uavhengige stekeovner, som er praktisk om vi er mange.

Slik så det ut før vi begynte nedrivingen i denne delen av huset.

img_5676

Vedkomfyren veier 200 kg, og vi valgte å pakke den inn og la den stå på plassen gjennom riving og gjenoppbygging. Litt dristig, men det gikk stort sett bra.

dsc_0113-1

Vi tenkte først å beholde den opprinnelige hetta som var murt i teglstein, men gikk bort fra dette, bl.a. for å spare plass i andre etasje (hetta spiste ganske mye gulvplass). I stedet beholdt vi den opprinnelige bæringen for hetta som fundament.

Her har vi revet den gamle pipa og er i gang med å gjenoppbygge grua med ny pipe.

dsc03614

Dette ble slett ikke verst!

dsc05139

Kjøkkenet framstår i stor grad som før, med de originale dørene. Vi fant et eikegulv som er behandlet for å se gammelt ut, vi brukte samme panel og farge på veggene, og taket har solide, brede planker som likner ganske mye på det gamle taket.

Kjøkkenbenken har vi også forsøkt å gjenskape så lik som mulig.

img_5653
Før

 

img_7462
Etter

De fleste sliter med å forstå at dette egentlig er et helt nytt rom!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s